ŽDU-ČSL. Ze strany klerikálů je strana rabínů

Co se to stalo s tou Křesťansko-demokratickou unií, s tou stranou tradičních lidovců, stranou katolíků, stranou křesťanských věřících, stranou, která  – alespoň v době svého vzniku – reprezentovala křesťanské hodnoty, církevní zájmy, tradiční venkov? Co se stalo s tou stranou, že za ni dnes v hned několika krajích kandidují jako lídři — Židé?

Nemám nic proti tomu, když se Židé ucházejí o hlasy nás, voličů, většinových etnických Čechů. Je jich tu mezi námi jistě dost a mají své legitimní zájmy. Je proto přirozené, že jdou do politiky. Z hlediska českých zájmů by sice bylo lepší, kdyby zde existovala nějaká Židovská strana, tak jako za první republiky, tedy strana, kde by bylo na tuto menšinu a její politické zájmy více vidět, než když se její představitelé infiltrují do všech stran, čímž si zajišťují skutečnost, že po každých volbách mohou být tou nejvíce spokojenou, protože nejlépe zastupovanou, zájmovou skupinou.

Ale Židovská strana je iluzí. Byla ostatně na nic už za první republiky. Už tehdy za ni totiž kandidovali jen ti největší sionisté, kteří své etnicky pojaté židovství dávali okázale najevo a hrdě se k němu hlásili. Drtivá většina všech ostatních Židů, kteří své židovství spíše takticky skrývali, stejně zůstávala v ostatních partajích. A pak – i ta Židovská strana sama vlastně ani tehdy moc netáhla. V době své největší slávy měla stejně jen dva poslance.

Co by se ale za první republiky, jakkoli jsem vystřízlivěl z naivního obdivu k tomuto období, stát nemohlo, je to, aby Židé pronikli na přední místa kandidátek explicitně křesťanské strany. Ano, byli zastoupeni ve všech stranách, nejvíce u realistů a možná o něco více ještě v sociální demokracii, ale existovaly i strany, do kterých přístup neměli, protože oběma skupinám bylo jasné, že se to zkrátka nehodí a nesluší.

Není bez zajímavosti, že to byla právě sociální demokracie, která se nakonec dohodla s Židovskou stranou na společné kandidátce, protože Židé tušili, že ani v době pro ně tak příznivého Masarykova Československa by s čistě židovskou kandidátkou neuspěli – oni dva zmiňovaní poslanci-sionisté se pak do parlamentu nakonec vydrápali na zádech socialistů.

Nejinak tomu je dnes. Židé jsou ve všech politických stranách a stálo by za to toto téma podrobněji zmapovat, protože nám pak mnohé osvětlí (proč se ty které politické strany chovají tak či onak, proč prosazují tu či onu agendu, jak to, že máme vždy a za každé politické reprezentace tak exkluzivní vztahy s Izraelem apod.). Vlastní stranu ale Židé nemají. Nevypadalo by to dobře, vzbuzovalo by to antisemitismus. A nejspíše by taková strana nezískala hlasy ani všech Židů samotných, natož Čechů – měla by neúspěch zakódovaný ve své vlastní podstatě.

Takže co? Je potřeba uzavřít dohodu (třebas i nepsanou) s nějakou politickou stranou o veřejné či neveřejné spolupráci, vzájemné podpoře a společné kandidátce.

Sehráli letos lidovci úkol, který kdysi ve 30. letech zastali sociální demokraté?

„KONVERZE HERMANA ŽIDA“

Posuďte sami. Lidoveckou jedničkou v Praze je Daniel Herman. Ten se svým židovským původem ani netají, ba považuje ho za přednost a zřejmě i za kvalifikaci k tomu, aby mohl šéfovat tu Ústavu pro studium totalitních režimů, tu zase být poslancem českého parlamentu. I ve své nynější předvolební kampani pořádal přednášky o svých židovských kořenech.

Vždyť to ale byl nejbližší spolupracovník kardinála Vlka a mluvčí České biskupské konference, namítl by někdo. Ještě před pár lety by Hermanovo jméno na kandidátce KDU-ČSL nikdo nemohl zpochybňovat.

Jenže od té doby uplynulo mnoho vody a z katolíka Hermana se stal vášnivý judaista, který se rozpomněl na své kořeny, sekl kněžstvím a raději se vydal do služeb Jana Švejnara a dalších havlistů. Pak byl dosazen do ÚSTRU, kde přijímal – jak se sám přiznal – telefonáty z Izraele, pracoval na propagaci holokaustu, spolupracoval se sionisty s ICEJ či – jak zjistil Daniel Solis – s íránskými teroristy, lidovými mudžahedíny, kteří v žoldu Izraele podnikají teroristické útoky proti íránské vládě. Herman se nakonec do parlamentu probojoval.

SOCIOLOGIE JAKO ŽIDOVSKÁ VĚDA

Ve Středočeském kraji vedl kandidátku sociolog a jeden ze zakladatelů Občanského fóra v roce 1989 Ivan Gabal. Fanatický havlista, v letech 1991-1992 pracoval dokonce pro Havla na Hradě. Gabal se svým původem sice nijak nechlubí, možná ho i trochu skrývá, ale některé věci zapřít nemůže. A to nemám na mysli jen jeho fyziognomii (se svou vizáží by mohl udělat parádu v izraelské politice, vypadá totiž trochu jako Avigdor Liberman), ale na mysli mám spíše oblast jeho zájmů.

Je především sociolog, věnuje se tématům menšin obecně, zastává se Cikánů a propaguje multikulturalismus – jak by řekl psycholog Petr Bakalář, autor skvělé knihy Tabu v sociálních vědách – jedná přesně v intencích židovské evoluční strategie. Ostatně, sociologie byla vždy výhradně (a je i dnes) doménou Židů a dříve se jí i tak říkalo – židovská věda.

Gabal se angažuje v pražské židovské obci. Když se tam před lety maminkovci (ti, co jsou Židé po mamince, tedy z hlediská Tóry „praví“ Židé) a tatínkovci (ti, co mají tu smůlu, že jsou jen po otci, pročež si je ti „po mamince“ dobírají a neuznávají je) servali o vliv nad stamiliony korun zisku, který pražská židovská obec ročně (zejména na nájmech a na turismu) vydělá, byla Gabalova kancelář (Gabal Analysis Consulting) jakýmsi arbitrem tohoto sporu. Přepočítávaly se v ní hlasy z volby nového vedení obce, které jedna skupina Židů napadla jako zmanipulované druhou skupinou Židů.

Gabalovou manželkou je Jana Hybášková. Už v minulých volbách za lidovce (neúspěšně) kandidovala a vedla kandidátku v Praze. Hybášková je rovněž židovského původu a když byla poslankyní evropského parlamentu, předsedala skupině EU-Izrael. Její silně proizraelská, sionistická stanoviska jsou důvěrně známá každému, kdo se tématem zabývá.

Gabal už za lidovce také v minulosti kandidoval – do Senátu v roce 2012 za volební obvod č. 17 Praha 12 jako nezávislý kandidát s podporou KDU-ČSL a Strany zelených. Získal 14,06 % hlasů a nedostal se do druhého kola. Jenže kandidovat v senátních volbách, kdy se vždy vybírají spíše nezávislé osobnosti, není tolik okaté, jako když si křesťanská strana vybere tohoto muže jako lídra jedné své krajské kandidátky (shodou okolností do toho volebního okrsku spadám a musím říci, že tehdejší senátní volby byly do značné míry volbami mezi židovskými kandidáty – Gabal v nich nebyl sám, ale to by bylo na jiné povídání.)

PROČ TAK NAJEDNOU?

Pojďme dále. V Plzeňském kraji byl lídrem Václav Krása. Někdejší poslanec za ODS, posléze Unii svobody, předseda Národní rady tělesně postižených.

Kdo se podívá na jeho blog, najde řadu radikálně proizraelských článků. V prezidentské volbě Krása ohlašoval, že bude volit Táňu Fischerovou – aby také ne, když je pojí stejné pokrevní pouto.

Jenže když dnes Krása na svém blogu vysvětluje, proč jde do voleb v dresu lidovců a tvrdí, že mu jsou blízká tradiční konzervativní témata, pak se na mysl nutně dere otázka – proč tedy tuto stranu nevolil a nepodporoval a nekandidoval za ni dříve, kdy ještě nějaká skutečně tradiční témata hájila? Proč do ní vstupuje až nyní, kdy se z ní stává napůl židovská partaj?

Krásovo vysvětlování nebylo dost přesvědčivé. Asi proto se nakonec do Sněmovny nedostal.

KŘESŤAN LEO STEINER?

V Ústeckém kraji vedl lidoveckou kandidátku Leo Steiner. Lepší židovské jméno i příjmení by snad už ani nemohl mít. Když o sobě tvrdí, že je křesťan, člověk mu to tak nějak nevěří.

Že pracoval pro charitu, nebo se později zabýval eurofondy – to už působí věrohodněji. Židé jsou vždy tam, kde to cinká. Či spíše šustí. To není rasistické rčení, to je fakt. Židé penězům už tradičně rozumí – vždyť ani jiné řemeslo dříve dělat nemohli.

Ale pozor, Steiner je líčen médii jako někdo, kdo evropské peníze zachraňuje, protože rozkrývá korupci, která v těch všemožných ROPech panuje. Ale je tomu opravdu tak?

Na internetu můžeme najít i přesně opačné zprávy a komentáře, než jsou ty oslavné tirády v médiích o tom, jak statečný Steiner udal korupčníky a zařadil se tak po bok dalších Janečkových es – whistleblowerů, protikorupčních bojovníků, odvážných ochránců státního měšce a dalších hrdinů. Kdo se dá do řeči s některými lidmi na severu, dozví se, že ti, co nejvíce křičí, mají sami máslo na hlavě a spoustu zajímavých kšeftů a podniků a projektů a hotelů a golfových hřišť a podílů a akcií, šikovně skrytých, aby mohli o to usilovněji křičet. Podle těchto svých kritiků jen hází vinu na druhé a sami přitom jdou tvrdě za svými zájmy – do té kliky patří například i pan Horník či Přemysl Rabas, ostatně další Steinerův soukmenovec. A čemu má teď člověk věřit?

Nezkoumal jsem do podrobna všechny kraje, takže je možné, že zdaleka nejde jen o tuto čtveřici. Zabýval jsem se navíc jen krajskými lídry a nevěnoval pozornost dalším volitelným místům na kandidátkách. I kdyby šlo ale nakonec jen o tato čtyři jména, bylo by to dosti výmluvné.

A nakonec se můžeme ptát – byla KDU-ČSL tak hloupá, že se nechala zneužít, nebo šlo o vědomý obchod? Dostala ta strana něco za to, že umožní těmto lidem lukrativní místa na kandidátkách?

A nemohla za to dostat právě to, že se dostala do parlamentu? Všichni přece víme, že Židé mají velký vliv v médiích, v byznyse, ve všemožných agenturách. Nemohlo jít o dohodu ve smyslu – my vás vytáhneme zpět nahoru a vy nám za to dáte nějaká dobrá místa?

Pokud taková dohoda byla, pak byla úspěšná. Lidovci jsou zpět a pánové Gabal a Herman – novopečení poslanci – si mohou spokojeně mnout ruce.

Jen ti lidovci už nejsou to, co kdysi bývali… Ze strany klerikálů je strana rabínů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

35 komentářů u „ŽDU-ČSL. Ze strany klerikálů je strana rabínů

    • Dosti tezko vysvetlovat spodine jez nevi co mele ze sve tupe hlavicky velikosti maku . To je asi jako s temi evangelisty ,coz je jakasi vetev vericich blbcu jez tleska pod tribunkou kazatele, jez blekoce pod vlajkou zidohvezdy a krize o tom ze Lid Israelsky je narod vyvoleny nejchytrejsi a je predurcen k tomu aby mohl lid legalne okradat a vest je do jeho zahuby. ( a pozor je jich hodne ) . Pohled dal ,co za blby sem chodi se vylevat. I kdyz verim ze jich je nejmene polovina z Israele placena za rozvraceni diskusi coz jest stary trick.

    • Podle tvého profilu patříš zřejmě mezi fanatické milovníky Bohem zavrženého a kabbalisticky farizejsko-talmudistického satanského Izraele, tvoje slova jsou jen chabý výkřik satanova synagogo, běž jinam !

    • Buh se s nim vyrovna, nebojte se nic…. Mozna jeste za jeho zivota nebo pak v pekle… Ale trpet bude prevelice…

  1. Tak pětina tohoto národa má židovský předky a s vyznáním to nemá nic společnýho. A není mi jasný, proč si takový zlý, nenávistný fašista bere do huby Boha!!!

  2. Pane Bartoši. Měl byste vyhledat odbornou, lékařskou pomoc. Začínáte být nebezpečný sobě i svému okolí.

  3. ….nemocný a hloupý. Možná vás překvapí skutečnost že Ježíš i P. marie byli židé, jako celá prvotní církev, dokonce i sv. Petr dle vaši tradice první papež.

  4. Pokud jsou všichni židobijci takto hloupí, není se čeho obávat. Bartošovic fejetonům nenaletí nikdo s IQ vyšším než teplota jeho těla.

  5. Adame, on si tě jednou někdo podá a zmaluje ti ten ksicht s nosem nahoru, abys věděl, že jsi DALEKO OD SLÁVY BOŽÍ a jen plácáš hovna.
    Nejradši bych to byl já a na palici si přitom nasadil čepku Izraelský obranný armády, co mi máma přivezla z Izraele 😀 Ale nebudu si špinit štít.
    Jen řekni tady lidem, jak jsi chodil do církve a hledal se, sám sebe…
    A jak jsi byl línej se sebepoznat, až se z tebe stal mizera, co plive na lidi a sám má mindrák, že by se mu nevešel na vagón uhlák…
    Pro osvěžení paměti ti píšu tohle:

    Budete mi královstvím kněží, pronárodem svatým. (Ex 19,6)

    Budete svatí pro mne, neboť já Hospodin jsem svatý. Oddělil jsem vás od každého jiného lidu, abyste byli moji. (Lv 20,26)

    Jsi přece svatý lid Hospodina, svého Boha; tebe si Hospodin, tvůj Bůh, vyvolil ze všech lidských pokolení, která jsou na tváři země, abys byl jeho lidem, zvláštním vlastnictvím. (Dt 7,6)

    Kdo se vás dotkne, dotkne se zřítelnice mého oka“ (Zach 2,8)

    Takže stručně řečeno, tímhle článkem a jinýma se pereš se samotným Bohem, že však nejsi Jákob asi to prohraješ…

    Tlampač

  6. Klasicky antisemitsky clanek. A pane Bartos, nejsem Zidem! Ale z v
    Vaseho clanku se mi dela zle. Pripomina mi to psani z dob Treti Rise.

  7. Reagovat na vas, pane Bartosi, je sice marne, protoze jste blazen (souhlasim s predchozim komentarem) a nikdo vas nepresvedci, ze takhle uvazovat je uchylne. Komentuji vas clanek proto, aby v pripade, ze na nej, nedej buh, zabrousi nekdo jako napriklad muj ctrnactilety syn, videl, ze jsou tu hlasy, ktere vam jasne rikaji: jste stvac a antisemita nejhrubsiho zrna. Je skoda, ze svou energii nezamerite na neco, co muze opravdu prinest uzitek nasi zemi, kdyz uz se ji stale zaklinate.

  8. Achjo , sionisti opět kňučí. To ta pravda tak bolí , achabisko? A nebo prostě jen bolí to, že se mluví těch o kterých se mluvit nesmí?

  9. Achjo , sionisti opět kňučí. To ta pravda tak bolí , achabisko? A nebo prostě jen bolí to, že se mluví těch o kterých se mluvit nesmí?

  10. Díky za skvělý článek.Tušil jsem že tomu tak bude.S Pavlem Bělobrádkem jsem svého času dokonce komunikoval.Nemá páteř ani svědomí.Na každý můj křesťanský názor řekl že nesouhlasí.
    No kdyby se k lidovcům nenakýblovali židé,nekýblovali by se tam kmotři nebo prostě kdokoliv.Ono ani tak nejde o židy ale o to že KDU ČSL jsou prachsprostí prostituti.V podstatě ta strana je lacinější než cikánka u německých hranic.

  11. Johannes Rothkranz; Dialektický sled papežů posledních 100 let – Analýza židovsko-zednářské strategie proti katolické Církvi

    Stahujte z katolické stránky:
    http://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com

    O tzv. křesťanských stranách je naprosto zbytečné ztrácet čas. Po celé 20. století (a samozřejmě i v přítomnosti) byli ovládáni a řízeni protikřesťanským Židovstvem a jeho frontovou organizací – zednářstvem. A to v celé Evropě i ve světě!

  12. Pingback: adam b. bartoš |||

  13. Pingback: Novinář Černý podal trestní oznámení na “antisemitu” Bartoše | ČECHY ČECHŮM

  14. No mě také zaujalo, že ty ctihodné Lidovce údajně tučně zasponzoroval jakýsi Luděk Sekyra, prý někdejší Mrázkův komplic, jak nedávno poukázal Babiš. To je také podivné, že to Lidovcům nevadí.

    • Sekyra je žid kterého Mrázek nesnášel a chtěl ho jen připravit o majetek,stejně jako Babiše. Oba se ho báli jak čert kříže….

  15. Židé nepotřebují svoji stranu, neboť mají v kapse celou republiku, potažmo celou planetu.V ČR ovládají úplně vše a divím se že vy Adame to nevíte. Znáte přeci dobře jejich strategie.Zajímalo by mne jak jste na tom vy a pan Solis s původem?Ve vaší práci Vám přeji mnoho úspěchů, neboť je velmi nosná.S pozdravem J.Jecha

    • On vi a kdyz ne tak lzid napovi ,pomuze popujci ci propichne.Jen to tve jmeno je trochu zarazejici .Lzide nemaji jen republku oni dnes maji cely svet ,vcetne Ruska . Lzid je prakticky absolutne vsude .Je to nejvetsi mafia v historii lidstva ,ve vsech stranach a uskupenich . Bohuzel je mnoho chytraku s IQ 50-60 kteri vedi vse a infikuji populaci jez je cca z 80 % uplne pitoma . V USA se dnes rodi kazdy 62 tzv autista cili blb a prognozy jsou 50/50 v roce 2050 . S tou emigraci ktera se presouva pokontinentech to dokonce bude uspech . Jak ji nedavno rikal Papez nejste kralici ,ale je normalni je ze uplny idiot z rohu z Quatemaly cekajici na praci ma ve 45 letech 11 debilu doma jez neni schopen uzivit a jeste k tomu alkoholik .Takze se maji ti mladi na co tesit Klebersteini Havelsteini a Ruzovy alkoholik Kocabstein momentalne jsou ve veleni . Ale Panbuh na veky ,zemekoule se toci dal a historie se nastesti s pravidelnou presnosti opakuje . Bohuzel ale pomalu

Napsat komentář