Curriculum Vitae

Bůh – Vlast – Rodina

Narodil jsem se 15. ledna 1980 v Rychnově nad Kněžnou do učitelské rodiny. Po absolvování Biskupského gymnázia v Hradci Králové (kde jsem byl ve třídě jediným protestantem) jsem studoval teologicky zaměřenou misijní školu při sboru Jednoty bratrské v Liberci. Jsem věřící člověk, pokřtěn (coby nemluvně) jako husita, později na přání rodičů přepsán do římskokatolické církve, z které jsem v době dospívání přestoupil do církve evangelikálního typu, která posléze splynula s Jednotou bratrskou. Po odchodu do Prahy se už k žádné konkrétní církvi nehlásím, ale svou víru jsem si zachoval. Proto i motto „Bůh, vlast, rodina“ v našem rodinném hesle.

Vždy jsem měl štěstí na práci, která mne bavila. Poté, co jsem zkusil povolání grafika, jsem zatoužil po zkoumání historie moderní meziválečné architektury, která mne uchvátila. S odchodem do Prahy se mi tak poštěstilo nastoupit do Národního technického muzea, kde jsem v oddělení architektury a stavitelství strávil několik let. Konzervativní muzejní svět vyhovoval mému naturelu, ale když mne začala stejně tak lákat práce v médiích, zkusil jsem to – a opět to vyšlo. Nastoupil jsem do redakce Aktuálně.cz, kde jsem měl na starosti web zaměřený na politiku – kromě architektury je totiž zájem o politiku mým druhým hlavním koníčkem.

Politika mne zajímá od mých sedmnácti, kdy jsem začal sledovat tehdejší pád Klausovy vlády. V roce 2002 jsem vstoupil do ODS, nejprve v Hradci Králové, poté v Praze. Ze strany jsem odešel kvůli práci v médiích po čtyřech letech.

Dobré přátele jsem našel také mezi Mladými konzervativci v Praze, kteří tuto organizaci v té době opouštěli pro ztrátu jejích idejí, aby založili alternativní Mladou pravici. V té době jsem začal psát první texty pro servery jako je EUportal.cz a Eportal.cz, které vznikly jako nejviditelnějí aktivita Mladé pravice. Později jsme se rozhodli založit server věnovaný islámu – vznikl tak projekt Eurabia.cz, kterému jsem pak několik let šéfoval.

Po odchodu z Aktuálně.cz jsem byl tři roky redaktorem konkurenčního zpravodajského serveru iDNES.cz, kde jsem se věnoval převážně domácí politice. Zabýval jsem se také děním v Evropské unii a Lisabonskou smlouvou. Pro názorový nesoulad jsem musel v den podpisu Lisabonské smlouvy redakci opustit. Hrdý jsem také na texty o elitářské skupině Bilderberg, kterými se podařilo v českých médiích prolomit mlčení o podivných aktivitách této celosvětové mocenské kliky, která stojí v pozadí integračních snah EU. Zajímají mne i vztahy a napojení této a podobně zaměřených nadnárodních uskupení na českou politickou scénu (a její převážně havlovskou část). Snahy o globální vládu považuji za další nebezpečný trend současného světa, podobně jako islamizaci Západu, multikulturalismus či politickou korektnost.

Další čtyři roky jsem byl redaktorem domácího zpravodajství serveru Prvnizpravy.cz, psal i do různých dalších internetových či tištěných periodik. S přáteli jsem založil i webové stránky http://www.freeglobe.cz, které se věnují kritice globální vlády.

Novinařinou jsem se celkově zabýval přesně osm let – od ledna roku 2006 do ledna roku 2014. Aktuálně jsem se rozhodl překročit pomyslný Rubikon a přestoupit do světa politiky. V lednu 2014 jsem se stal předsedou politické strany „NE Bruselu – Národní demokracie“, která se v květnu účastnila voleb do Evropského parlamentu a získala v nich 0.46 procent voličské podpory.

V současné době buduji stranu Národní demokracie, která nabírá členy a zakládá místní organizace, připravuje svůj podrobný program, kandidovala v podzimních komunálních a senátních volbách a před kterou leží mnoho úkolů. Pracuji na volné noze, založil jsem nakladatelství a píši a vydávám knihy.

Mezi mé zájmy patří kromě politiky a architektury také knihy, umění, jazz a dobré filmy. Jsem podruhé ženatý, s manželkou Dominikou mám syna Kristiána Adama a dceru Beátu.

Občanský erb naší rodiny…

107 komentářů u „Curriculum Vitae

  1. Je krásné, když i v dnešní cynické době ještě někdo věří ve vlast a žije pro ni. Také se snažím kriticky přemýšlet nad nepřijatelně, extrémně pravicovými main-streamovými deníky jako je především MF Dnes, respektive idnes.cz a milovat naši úžasnou, rodnou spojenou Evropu. God bless you, European Union!

  2. Milý Adame,
    na co si to hraješ s tou faječkou a s tímhle blogem!? Kydáš kolem se hnůj a vůbec na mě působíš jako pěkný přizdisráč. Zamysli se nad sebou a vytáhni si ten rohlík z prdele.
    Ať se Ti daří.

    • tak jak chudáčku – už jsi na něj trochu změnil názor ? Asi ne co ty budeš těžký oříšek.

      • Máte tam malinký překlep: místo „nesete“ mělo být „nese“!
        Ale já Vám přesto porozuměl vcelku dobře,
        je to prostě zamindrákovaný exot,
        snadno podléhající paranoie a rochnící se v konspiračních teoriích
        všeho druhu. .. A jak se snaží vlízt Klausovi někam je až legrační.
        Jeho servilní lokajská obhajoba nedávné amnestie mě úplně dojala.
        Věřím tomu, že Havlovu stejně nesmyslnou amnestii rozcupoval na hadry.

      • Jen jestli se nepletete vážená (a to tu ostatně většina, co ho falešně pranýřuje)… možná je to jeden z hrstky lidí v čr, co se neostýchá myslet svojí hlavou. I když s ním ne vždy souhlasím, tak na něm právě toto oceňuji nejvíce. Stejně jako na emeritním prezidentu Klausovi. Přeji hezký den.

  3. Páne jo, chraň nás BŮH těchto stvoření, omlouvám se všem co to čtou, ale já musím: tohle je prvotřídní MAGOR.

  4. Bilderberg, new world order, islamizacia zapadu, multikulturalizmus a politicka korektnost seru aj mna. ale kvoli tomu sa nemusim chovat ako chuj ze. s tou fajkou si celkom trapny.

  5. Pane Bartoš jsem mladý člověk, stále se snaživ zorientovat v tomto „šíleném“, přeinformovaném světě, snaha odlišit dobro od zla je čím dál těžší, ale tyhle volové, co Vám tady píšou tak omezený bláboly (pardon, ale to nelze považovat ani za názor), to mě hlava nebere. Člověk, který si nedokáže připustit nic jiného, jen to, co mu kdosi nakydal do hlavy, to je zkáza pro nás všechny.

    Děkuji Vám za to, že jsem měla možnost si přečíst rozhovor s Vámi – to mě dovedlo až sem, čim více lidí prozře a pokusí se popřemýšlet o tom co se děje kolem nás, máme všichni šanci posunout se dál.

    P.S. Už si nepřipadám jak blbec, co věří ve vlast!

    • Pan Bartoš je opravdu nemocný člověk, tím netvrdím, že všechno co píše jsou nesmysly, ale pokud opravdu přemýšlíte, tak musíte přijít na to, že jeho myšlení a konstrukce jsou scestné, je směšné pokud člověk který ví o islámu to, co se píše na euroarabii si vytvoří rodinný erb, který můžete vidět výše. Nehledě na jeho „malířské umění“ ale o jeho obsah. Jeho posedlost židozednáři atd. Prostě soudný člověk nemůže napsat o p. Bartošovi to co píšete vy. On opravdu patří spíše do Bohnic, a ne do jakékoli redakce. Kde může zveřejňovat svoje pomatené konstrukce. Nejsem nejmladší, mám zkušenosti s komunismem a věřím, že by to byl dobrý soudruh, kdyby se narodil tak o 20 roků dřív. Měl jsem při výsleších na STB takových jako je on příležitost poznat několik. Je mi ho líto, ale myslím že opravdu patří spíše do těch Bohnic než kamkoli jinam.

      • A Vy jste vyšel z Bohnic dnes? Komunisti a STB nepřipustili jinej názor a Vy jste to samé a nebo jste byl opravdu asi v Bohnicích.

  6. dobrý den,
    na vaše jméno jsem se dostal díky vašemu článečku o mudr. stránském,
    přečetl jsem si pár vašich článků a přiznám se, že jsem oněměl hrůzou – jste zřejmě bohabojný člověk a tudíž nechápu, kde se ve vás bere nenávist k tolika lidem – od havla, lišky a nevím koho, po normální lidi (úmyslně nepíšu obyčejné) – mám pro vás jen jediné srovnání, byl byste ideálním členem ss – takové ušlápnuté, polovzdělané, do sebe zahleděné ubožáky si vybírali na plnění těch nejhrůznějších úkolů,
    opravdu, ale opravdu, z takových jako vy jde strach, tedy z toho, co jste schopni šířit mezi lidmi,
    pište raději prosím o architektuře, je v ní co napravovat,
    s pozdravem jan sázavský

  7. Až se mi z některých raekcí zatajil dech. Tolik zloby a nenavisti! Zajímám se věci o kterých píšete a dle mého názoru je popisujete dosti přesně. Každý má právo na svůj názor a nikdo by neměl nikoho, kdo má názor jiný, urážet a ponižovat.
    Moc vás zdravím.

  8. http://eurabia.cz/ je nechutný server. Je to ostuda! Arabové jsou nejmilejší lidé, které jsem kdy měl potěšení potkat. A osobně bych byl moc spokojený kdyby kolem mě bylo alespoň 50% Arabů než ty tlusté tupé ovce co se toulají po Čechách nyní!
    Snažíte si hrát, že jste proti NWO, to teda nejste. Přijdete mi jako nastrčený panák. Co si myslíte třeba o Gaze a o Izraelských osadách. Můžete my klidně odpovědět, když tu vyžadujete e-mail.

    Něco pro Vás, ať víte kde se to ve Vás bere.
    http://www.mustwatch.cz/film/reel-bad-arabs/

    Jan Maroušek
    26let

    • Pane Maroušek, blahopřeji Vám k Vašemu mládí. Pokud se ale Arabů týče, potřeboval byste s nimi žít. Myslím, že za nedlouho se ta luza roztahne po cele Evropě a budete mít tu čest… Pak, a jenom pak o nich zas pište. Jo a ta Vaše gramatika, to je opravdu rajc…

  9. Vážený pane Bartoši, velmi rád čtu Vaše články a obdivuji často velmi odlišný způsob Vašeho myšlení a pohledu na věc, narozdíl od mainstreamu. Protože jsem nenašel nikde Váš email, píši Vám tímto způsobem. Ve Vašem posledním článku na http://www.prvnizpravy.cz s názvem : „Kdo je premierem, Nečas nebo Schwarzenberg“ máte tuto větu:

    Postupoval by tedy stejně, jako sudetští Němci a další cizí státní příslušníci, kteří si odvoláním na Lisabonskou smlouvou nově nabité euroobčanství mohou před – českých reálií příliš neznalými – evropskými soudy stěžovat na to, kterak jsou v restitučních nárocích diskriminovaní.

    Přečtěte si tento odstavec ještě jednou a opravtu onu gramatickou hrubku, která, alespoň na mne, působí jako červený hadr na býka a celkově dost snižuje hodnotu Vaší úvahy.

    S přátelským pozdravem

    Jan Bittner, Litvínov.

  10. Pokud toto je znamka jak bude vypadat budoucno, jsem rad, ze v nem nebude ma pritomnost, Boze chran nasi vlast od pitomcu a zachovej internet.

    • Ale prdlajs Bittner.
      Nerozumíš kompozičnímu autorskému záměru a češtinářské hříčce. Já ji naopak pozitivně oceňuji.
      Odstavec je sice možná malinko krkolomný, či spíš slovolomný, ale hrubka tam podle mě není.
      Sudeťáci jsou totiž Evropsky nabití. To je podle mě zcela správně a výstižně napsáno, pokud jsi myslel tohle… Jen čekám, kdy začnou ti euroobčané střílet…
      (Mně spíš tam spíš chybělo jedno „s“) ale čert (nebo sudeťák) ho vem.

      ps. 2 roky, jako 2 dny

  11. Vážený pane,
    dovoluji si vyslovit Vám uznání, poněvadž známkou dobrého novináře je jeho neoblíbenost – novinář totiž není populární zpěvačka – a tyto komentáře všechny jasně hovoří ve Váš prospěch.
    Rovněž Vás chci poprosit, abyste se mi ozval na uvedený mail, pokud byste byl tak laskav a mohl mi být nápomocen jistou radou. Pocházím také z Rychnova nad Kněžnou. Novinářka t. č. na volné noze, s úctou Iva Růžičková

    • Kdyby všichni novináři uznávali Vaši tezi, psali by i o hovnu, že voní. Tohle není příklad přímé úměrnosti – čím víc neoblíbený novinář, tím lepší. Obavám se, paní Růžičková, že tohle není ani o povolání, jako o lidském charakteru a svědomí. Žurnalista nemusí být populárním zpěvákem, ale neznamená to, že musí být zákonitě omezeným hovadem.
      S historií, jakou Česko má, jsou nesouhlasné reakce na názory poměrně mladého člověka čirým obrazem zděšení.

      Pocházím také z Rychnova nad Kněžnou a upřímně se za to v tuhle chvíli stydím!

  12. To všichni absolventi z těch náboženských škol jsou takoví myslitelé, jak vy? Nedělal jsem si iluze o IQ žáků těchto oblbujících škol, ale vy jste mne přesvědčil, že tam opravdu jde ten výkvět a ti kteří se neumístí, putují přímo do Bohnic. Myslel jsem, že do těch biskupských škol jdou hlavně dívky, protože ty většinou nemají od přírody logické myšlení a tu vidím, že i někteří hoši. Nebo jste si už zažádal o změnu pohlaví? Pobožný člověk musí být buď retardovaný, nebo bez logického myšlení, jinak by nemohl věřit těm náboženským blábolům. A naší kněží, anebo jak si říkají pasáci hloupých ovcí? myslím že ani Duka, Malý, Vlk, Halík a další parazité nevěří tomu, co hlásají, alepovažují to za dobrý kšeft a možnost pro jejich lenivé ruce. Žít z hlouposti jiných je to nejlepší na světě.

    • člověče, však taky jednou prozříš… jestli už ale nebude pozdě. Hloupých ovcí, z jejichž hlouposti žijí všichni ti, o kterých pan Bartoš píše je stále mnoho. Řekl bych, že právě naopak ten, kdo věří pouze v peníze a jiné materiální hodnoty dnešní civilizace, je retardovaný…

    • WOJTYLO,TY JSI ALE BLBEC,PADLÝ NA HLAVU S VELKÉ VÝŠKY.,VŠEM JMENOVANÝM NESAHAJÍCÍ ANI DO VÝŠE PODPADKU.

    • Zajímalo by mě, jestli znáte nějaké křesťany, kteří žijí z víry. Protože, jestli ano, tak takové nesmysly nemůžete napsat. Anebo jestli znáte názory pana kardinála Duky a dalších jmenovaných. Zkuste si je nejdřív vyhledat, nastudovat a pak věřím, že si takové komentáře odpustíte.

    • Zato vy jste, pane, zjevně také od přírody, pěkný čurák. A teď to rozhodně není poklona…
      Dívky, na které máte tak intelektuálně vyhraněný názor, jsou vám zřejmě bližší než ty, které tu tak bezostyšně pokládáte za méněcenné.

  13. Je smutné číst tolik odsuzujících komentářů ale pane Bartoši, vydržte. Převážná většina lidí je obětí masmediálního vymývání mozků aniž by si to uvědomovali. Je to totiž velice rafinované a dlouho připravované. Kdysi jsem četl Protokoly sionských mudrců a zdá se mi, že svět kráčí podle jejich scénáře. Je třeba číst a zase číst, a to všechno včetně záměrných dezinformací. Časem si tu mozaiku každý složí. Vždy si položte otázku: Komu to či ono prospívá a kdo z toho těží. Držím Vám palce!

    • Přikláním se k názoru čtenáře „vydržte“. Soudný člověk se nestačí divit kolik zapšklého je v našem národě. Ale to není celý národ. To je hrstka obalamucených propagandou tisku a TV. Věřím, že mnozí z nich, kdyby věnovali více času hledáním také i jiných informací, než těch, které jsou běžně přístupné by možná trochu prozřeli a nebyli tolik agresivní vůči názorům druhého. Opravdu se za ně stydím a Vám přeji hodně takových zajímavých článků.

  14. Jsi-li jako ten, kterému věnuješ tolik pozornosti a řádek textu, jsi li ten , kdo miluje svůj národ a čest, posluž tomu národu – odejdi a mlč. L
    PS : Na Tvou chorobu existuje účinný medikament. Má vcelku triviální název. Práce. L.

  15. Dobry den, dlouho jsem nevedela, ze existuji podobne stranky, hnuti a seznam osob. Pokud konate cokoli pro pozdvizeni techto dvou hodnot – pravda a laska, tak, prosim, pokracujte, ale vzit si tato dve slova do nazvu je dle me neuveritelna drzost vuci pravde i lasce. Prece nejsme dokonali. Muzeme se o to s pokorou snazit…termin pravdolaskar se uz objevuje nekdy v pejorativnim slova smyslu. A bude cim dal casteji pouzivan masou a cim dal vic se bude zapominat na vzacnost a jedinecnost techto dvou „veci“ a cim dal vic se bude vztahovat k ruznym konkretnim udalostem. Skrz konani by melo byt videt, ze tyto hodnoty ctime a ne se ohanet jejich jmeny tolikrat, ze uz zapomeneme, co znamenaji. Desi me takove vyprazdnovani pojmu. 1984 Vazim si spousty lidi ze seznamu, vazim si i spousty lidi ze sveho okoli, kteri se tam nikdy neobjevi…
    Hodne zdaru a pokory.
    Eva S.

  16. pokračujte,Adame,v tom, co děláte… je potřeba, aby čím dál více lidi začalo vidět tím zpusobem, kterým se díváte vy, jedině tehdy můžeme náš svět změnit, hodně štěstí, Michaela

  17. Být horlivým pro pána Ježíše Krista se smí, ne-li má, jiné(nejasné komentáře) se neodvažuji soudit, jen malé info pro nevěřící v Ježíše.(všichni jsou kolem mně překvapivě věřící, ale v CO, že?!)1)odhodit Bibli s hanlivými slovy po přečtení dvou stránek a mít tímto aktem obhájeno pomlouvání věřících, je skutečně „duchaplné a úctyhodné“ a za 2) pokud se mylím já, nic se neděje(nedělám skrze víru v J. nic proti své vůli, nic za co se stydět), ale pokud se mýlíš ty, pak tušíš, co bude následovat, že?!(slyšeno od Tondy Uhlíře, mimochodem doporučuji jeho nahrávky z Kalifornie). Musím ještě říci, že nepovažuji za dobré jednání to, které lidi od víry vyloženě odhání! Vzpoměňte“chci milosrdenství, ne oběti“

    PS:pokud by má slova přiměla 1 člověka přečíst si bibly, pak měl můj komentář smysl-jinak v poli tráva.

    PS2:jistě se některým čtenářům bude zdát, že můj komentář patří na jiné stránky, ale nebojte, to je jen z Vaší neznalosti písma..

    • Já osobně jsem bibli četl celou-a také kus koránu ale to byla strašná nuda takže jsem ho byl nucen odložit (navždy). Nicméně jsem ji nečetl ze stejneho důvodu jako většina fanatiků zde. Zajímalo mne co je na ni tak zásadního že se na ni tolik lidi odvolává,jsou ochotni kvůli ni zabíjet, chodit každou nedělo místo na výlet do kostela atd… Opravdu zajímavá byla jen apokalypsa z které by jsem mohl snad i citovat-ale jen prpto že mam rád americké horory z osmdesátýc let 🙂 . Ale teď bez legrace. Pro mne to neni nic jiného než historický pramen nevalné hodnoty. Soupis polohistorických příběhů a relikt archaického myšlení. Tim nechci říct že odsuzuji všechny věřící-je mi jedno kdo v co věří,víra by měla být osobní věci jednotlivce. Rozumný věřící je lepší než hloupý ateista.
      Nicméně to co tu předvádí autor blogu je jen trapnost a trapnost. Takových polovzdělaných,malinkých egoistů je na svetě mnoho-co mají potřebu vykřikovat sve „pravdy“ do světa a sem tam se nechají od svých stádních a ne úplně chytrých obdivovatelů poplácat po zádech. Vlastně je úplně iracionální sem něco psát ale podlehl jsem rozmaru a navíc mne pobavilo jak zde otloukaji nevěřícím o hlavu že nečetli knihu knih.

      Mimochodem jsem moc rád že jsem si přečetl kde všude autor pracoval- alespoň jsem se utvrdil v názoru že v čechách jsou plátky narvané pravicovými pitomečky s vysokým egem a steteotipním myšlením-v techto kritériích se nedivím ze se autorovi plní každý pracovní sen.

      Na závěr se musím pousmát rodinnému,občanskému erbu 🙂 Vzdycky jsem se smál mému předku velkopodnikateli Nebeskému a jeho prvorepublikvému podvodu s falešným šlechtickým titulem-tomu že ze sebe lidé chteji dělat víc než jsou…Proboha ale proti této malůvce je počin Nebeského opravdu inteligentní záležitostí
      Někdy si řikám jestli se vůbec lidstvo může změnit k lepšímu,pořád v to doufám. Každopádně pitomci co věří Protokolum SM a bible tomu moc nepomůže.
      Mimochodem nejsem pravdolaskař,nemám rád Havla (Havlíčka B. Ano 🙂 ) a nejsem semita- jen čech se sudetskou krví-a nepovažuji to za zásluhu ale holý fakt.
      A taky si myslím že s některými lidmi (třeba jako je pan občanská rodina) se nemusí zacházet v rukavičkách.

  18. Adame zdravím Vás, můžu-li Vám to doporučit, odeberte pod Vaším CV možnost komentářů. Tyhle výplody zde nechávat, Vám ubírá energii, i když si to pravděpodobně neuvědomujete. Není Vaším úkolem dovolit lidem, aby na Vás lili svoji hloupost.

    • Baudy, každá energie má svou dobu realizace. Ti lidé si potřebují ulevit, jejich poznatky jim nedovolují napsat něco jiného. Adam to vydrží, vnímá jiný cíl – a ti lidé, co nechápou, jak se vyrábí „překlápění dějin“, ti jsou zkrátka v pozici nic netušících oveček. Adama pak jejich energie může posílt. Vždycky je to o „přijímači“, jak ten přicházející energii (slova) dovede využít pro své cíle…..

      Situace ve světě se blíží k překlopení hodnot, ale chvíli to potrvá. Lidi netuší, jak se „fyzikální procesy ve vesmíru“ propojují s naším vědomím a podvědomím. Museli si „vypustit páru“. To občas musíme všichni, každý podle svého nastavení.

      • Přesně z těchto příspěvků mě mrazí. Prosím už žádné překlopení hodnot.

  19. Adame,
    jsem na Vás fanda…
    Četl jsem tuto „diskusi“ (viz výše) a je mi z toho víceméně smutno, i když vím, že velká většina těch „diskusních příspěvků“ jsou vlastně podvrhy a jejich autoři jsou najatí pisálkové, kteří mají za úkol brouzdat po internetu a vstupovat právě do takovýchto debat, popřípadě hlasovat v různých anketách apod.

    Good luck.

    miomilas

  20. Vážený pane, ve svém článku ‚Klausova milost. Havlovi psychiatři zase na scéně?‘ nevím ze kterého dne, jste vykonstruoval spiknutí proti panu prezidentovi z neexistujících důkazů. To, že se pár doktorů, kteří jsou úzce specializovaní např.na psychosomatiku a věnují se nemocným lidem, vzájemně znají, ještě není důvodem k takové nesmylné konstrukci. Čtenářem Respektu jsem jen cca 2x v roce, a ke kolegovi Hnízdilovi chovám zdvořilý odstup, protože s ním v řadě věcí nesouhlasím. Právě tak nesouhlasím v mnoha věcech s panem prezidentem, v žádném případě mu však neberu jeho názory. Jak Hnízdil nebo kolega Konečný souvisí s kauzou, ke které se vyjadřujete, to tedy vůbec nevím, o kauze jsem se dověděl jen okrajově z médií. Působí to na mě spíše dojmem, že jste byl zaúkolován nějak kolem našich jmen cokoli vymyslet, aby se zasela pochybnost o naší, možná mé, důvěryhodnosti. Vy si možná svého jména nevážíte, jak vidím z reakcí na Vaše bláboly, ale já ano. Proto se budu radit s právníky, jak se na Vás domoci spravedlnosti. Tím, že se otíráte o psychosomatiku, jen prokazujete, jaký jste pitomec. To je totiž u nás opravdu Popelka, obor, který v Německu je samozřejmou součástí medicíny, a to že se jí věnujeme, nikoho, snad kromě farmaceutických firem a zdavotnických lobby, neohrožuje. Komu ale Vy sloužíte, to je mi opravdu záhadou. Jak jste dával dohromady spolek obdivovatelů Václava Havla, nevím, ale díky za čest být mezi nimi. Je to společnost úctyhodných lidí.

  21. Měl byste konečně odhalit, jak nás globální vláda ničí a zotročuje těmi chemtrails!!! Vy jste ještě mladej, vy na to máte!!! Zachraňte naši rodnou planetu, ať se nikam nemusíme stěhovat!!! S pozdravem „nic než nádor!“!!!

  22. Obzvlaste zabavnym zdrojem [zarovne vsak i bolestnym] informaci o lidskem charakteru jest cteni jednotlivych prispevku v tzv. debatach. Nekdy mam pocit toho,ze Homo Sapiens pochazi z dvou rozdilnych planet a kdosi nas tu se skodolibym umyslem jen tak jako rychlokvasky pomixoval.
    Ja se nazorove rozhodne priklanim k Vam Adame . Asi stravim vice casu nez bezny clovek amaterskym badanim po zduvodneni soucasne reality, a pripoustim,ze svedectvi historie jsou pro mne nezvratna a smeruji a vzdy smerovali k pyramidovemu modelu spolecnosti ve ktere vrcholnou pozici zaujima elita,ktera neni jen ideove a politicky uzce propojena, ale skutecne se jedna o uskupeni jedincu,kteri jsou soukmenovci v tom nejhlubsim spiritualnim smyslu,.Bohuzel tito tvorove nesdili viru v lasce k cloveku,ale v egoisticke vire v osobni nadrazenosti.

  23. Jsem docela zklamany z Vas, kteri tady pisete o nekom ze je magor a vypatlanec atd. Pokud s nim nesouhlasite, tak napiste ze nesouhlasite a proc nesouhlasite. Rikat o nekom ze je takovy a makovy kvuli jeho nazoru je omezenost nejvetsiho stupne. Ja s nim taky nesouhlasim, protoze napr. pise o panu Janeckovi ze je populista a s tim se nemuzu stotoznit. Ale vy jste krasnym prikladem toho, ze je jednodussi vynaset nejake urazky nez nad obsahem premyslet.
    Krasny den vsem a premyslejte pratele.

  24. „Občanský erb naší rodiny“ – co to je za nesmysl? Grafomanské počiny vám odpouštím, takových plácání je po netu spousta, ale neurážejte heraldiku takovými zhůvěřilostmi. To by snad nevymyslela ani Paroubková.

  25. Každý, kdo pravdu a lásku používá jako nadávku je nemocný člověk. A já JSEM kvalifikovaný toto říct. Mě by zajímalo,jakou kvakifikaci máte vy, abyste šířil svoje bludy po světě – jo aha, demokracie. No tak si to tu užívejte, dokud můžete, a váš dobrý kámoš z Hradu nás nepřitáhne k Rusku, a ti vám ukážou, co je to „demokracie“.

  26. Vetsiho pitomce jsem jeste na netu necetl. Myslim, ze nejlepsi navrh na opatreni proti podobnym lidem bylo, aby dotycny byl prevezen rovnou do Bohnic.

  27. Ty vole, Ty si narcis ! Ty budeš nějakej nadčlověk. Prdíš a říháš vůbec? Takovým typům radit, aby se vzpamatovali, je předem marné .

  28. Bůh,vlast a rodina-nic lepšího zatím nikdo nevymyslel. Ty pokusy jako marxismus,maoismus,multikulturalismus,havlizmus, europeismus… všichni vidíte kam vedly. Přesto jak je vidět podle diskuze tak příznivců mají dost.

  29. Máme demokracii, tak si holt může stránky udělat kdejaký xyz… tenhle se mi ale zda docela nebezpečný, fanatik jako fanatik, muslim nebo křesťan, víc to snad ani nestojí za komentář

  30. Pane Bartoš, díky za článek o Havlovi. Jste jeden z těch, kteří vědí, a je smutné, že polovina našeho národa je tak strašně neinformovaná (nechci říci omytá), že jeho triky a lži neprohlédla. Je pravdou, že jeho první Novoroční projev mne nadchnul k slzám, jenže pak přišly ty jeho silné čáry za minulostí a nejsme jako oni a jeho nesmysly o „honu na Komunisty“ a já rychle procitnul a začal přemýšlet. Bohužel, plno lidí u nás nedomyslelo dopad jeho neschopnosti, hypokrytizmu, komunistických konexí a pokřiveného charakteru na morálku našeho národa a z toho prvního oslnění se dodnes neprobudilo. To, co nám do vínku naordinoval pokřivilo mnoho lidí u nás a bude nás pronásledovat po minimálně dvě další generace. Dovolil jsem si uveřejnt Váš článek na mém Blogu pro informování Kanadské krajanské veřejnosti pod titulem JAK TO VIDÍM JÁ (Adam Bartoš) A JÁ TAKY (Honza Chlumský), datovaném Feb. 16, 2011. Pokud nesouhlasíte, prosím dejte mi vědět, okamžitě ho stáhnu. Mnoho zdaru, Jan Chlumský, Montreal.

    • Proč já se musím stále zabývat lidmi jako pan Jesus Sucks, kteří se ani neodváží podepsat pravým jménem pod své výplody. Komunizmus u nás zboural nekompromisní president Regan a ne Havel, který si, když se komunizmus v Evropě pokládal všude kolem a když už jsme v tom byli téměř sami naskočil, aby z toho vykutal něco pro sebe. A že vykutal. Ztrátu jeho spisů u STB, utajení kompromitujících materiálů o jeho privátních morálních nedostatcích, nevěrách a alkoholismu, fotky a fakta z minulosti, jež na něho a jeho rodinu STB měla. Ticho po pěšině o restitucích majetků, které podle Benešových dekretů neměl nikdy dostat zpátky, protože jeho rodina kolaborovala s Němci, a které honem prodal krachujícímu bolševikovi, aby byl za vodou, kdyby někoho napadlo se v jeho restitucích šťourat. Získal i dočasnou slávu doma, než se důsledky jeho vůdcovských neschopností, komunistických konexí, ctižádosti a špatného charakteru začaly projevovat v životech Čechoslováků, zejména pak v řadách politických vězňů a jejich pozůstalých, toužících po spravedlnosti a morálním a fyzickém odškodnění. Vše čeho Havel docílil bylo to, že zemi dotlačil do morálního úpadku, beznaděje, korupce, zlodějin a svinstev, často větších než se děly za komunistů. S tím se veze i dnešní těžká zadluženost rozkradeného státu, ač jsme byli jedním z nejméně zadlužených postkomunistických států v Evropě. Nakrást, vyvézt ven a hodit to daňovým poplatníkům (státu) na krk k zaplacení. Důsledkem Havlovy vypočítavé doživotní nedotknutelnosti komunistů prokurátorů a komunistických soudců bylo zničení soudní postižitelnosti lumpů, podvodníků a zlodějů ve velkém, a naprostá nedůvěra v soudní system, který má být základním pilířem každého solidního státu. Vina Havla spočívá v neočištění naší země od komunistů a lidí komunisticky smýšlejících, které nechal u vesla jako před tím. Komunisté mají dnes opět váhu ve vládě a čekají. Slyšet dnes poslankyni senátu veřejně do mikrofonu oslovovat shluk omytých juhanů a stalinistů v Opletalově ulici “ Soudruzi a soudružky”, aniž by jí v tom jediný okolojdoucí Čech mohl legálně vymáchat hubu je urážkou Milady Horákové a všech těch, které komunisté věznili, mučili a popravovali. Dnes je již virtuálně nemožné najít ve vládě bezúhonného politika, který by neměl hroší kůži, nějakou tu tunu másla na hlavě a nebál se vyzrazení ze strany těch druhých. A za to za všechno přímo či nepřímo vděčíme našemu Vendovi Havlů. Ten měl zůstat u svých podprůměrných dramat, piva, cigaret a opilých kamarádů a neprodlužovat si prezidentský mandát, který mu nehorázně zachutnal, na který ale morálně prostě neměl. Plno našich lidí sice dnes na Komunisty nadává, potajmu se ale bojí. Na komunizmus si zvykli, komunisté jim nevadí, převelice sami často jako komunisté jednají, kradou a ani kradení v rodině jim není svaté. Těch 40 let marinování v komunistické morálce udělalo své a lidé u nás jsou dnes jako oni, včetně hypokritickáho Havla, který jim to marinování o dalších pár desetiletí prodloužil. A Češi ho za to coby správná česká paka ještě oslavují, a jako nevědomí hlupáci nad jeho odchodem pláčí. Proto máme doma to co máme a ještě dlouho budeme mít.
      Můj známý, návštěvník z Čech, vlastník a sběratel vojenských transportérů, děl a těžké vojenské techniky z 2.sv.války prohlásil …u nás už se nikdo nesoudí. A …revoluce? Není problém, rozhlásíme, že jdeme dělat defenestraci, postavím těžkotonážní transportér s kanonem naštorc Nuselského mostu, všechno se zablokuje a zastaví, lidi, policajti, vojáci půjdou s námi. Střílet se nebude, to si u nás už nikdo netroufne. Jenže co po defenestraci? Koho tam za ty lumpy dáme? Vždyť tam dnes už žádného poctivce nenajdeš…
      A tak mne napadlo, proč právě tito před-defenestrační politici vystrojili v Praze Vendovi ten státní funus… Že by z vděčnosti? Nevím… Honza Chlumský.

  31. Vážený p. Bartoši, sleduji Vás delší dobu a jsem velmi mile překvapen. Vaše články se nebojí být kritické a udeřit tam kam mají. Jen mě překvapuje, kolik lůzy a lidských sprostých primitivů tuto stránku navštívilo a svůj komentář zanechalo. To je tedy něco.
    Jen tak dál, lepší potvrzení o tom, že děláte správnou věc, už ani být nemůže.

    S pozdravem David R.

  32. Neuvažujete o dalším kariérním postupu na post redaktora serveru infobaden.cz? Myslím, že by Vaše články byly ozdobou tohoto serveru!
    S uctivím pozdravem
    Vašek Kokeš

  33. Vážený pane Bartoši,
    jen jsem sem nakoukl, a jsem rovněž překvapen, ovšem spíše nemile. Jak si můžete jako absolvent teologické misijní školy myslet, že máte dostatečnou vědomostní základnu proto. abyste zastával pozici šéfa periodika, které se zabývá islámem? Vždyť to je přece směšné, že. Stejně jako Váš text o časopisu Kraus. Ano, je pravda, že nestojí za nic, ale brát si do úst slova jako židovský a pravdoláskařský ukazuje, že slupka mezi Vaším mozkem a bláznovstvím se neustále ztenčuje. Za chorobné postoje svého mozku pravděpodobně můžete jen částečně, přesto přeji Ondřeji Liškovi hodně štěstí v soudním řízení proti Vám.

    • Mylím? dle Vašeho komentáře, že jste to samé jako pan Bartoš. Jako kdyby psal Lenin o Leninovi, Hitler o Hitlerovi, Havel o Havlovi. Používáte ten samý pohled. Tak můžete psát o každém dnešním politikovi.
      Jsou to nudné, nicneříkající žvásty

  34. Vážený pane Bartoši,

    jak je vidět z některých příspěvků zde, mít vlastní názor a ještě ho zveřejnit považuje spousta omezenců přinejmenším za psychiatrickou diagnózu či rovnou hrdelní zločin. Jsem ovšem přesvědčen o tom, že titíž lidé by jen těžko formulovali svůj vlastní – papouškovat je přeci mnohem pohodlnější než přemýšlet… Naštěstí je zde i dost těch druhých.

    Přeji vám vše dobré a hlavně pevné nervy v boji s blbostí a omezeností.

    David

  35. Mladý chlapec, konzervatismus do světa křičící a už podruhé ženatý…..ale , ale…

  36. Vážený pane Adame, procento sprostých a naopak pochvalných příspěvků zde má jistou obecnou statistickou výpovědní hodnotu. Tj. asi 85:15. 85 % národa nepřemýšlí a nechá se laskavě a rád manipulovat main streamem a udělá, cokoliv mu řeknou, třeba zabije vlastní babičku, když si tím zachrání svou kůži. Ostatních 15 % lidí přemýšlí, zajímá se o pozadí věcí, sbírá informace, rozlišuje, porovnává, zaujímá postoj, vytváří si vlastní názor – to je duševní výkon a ne každý je ho schopen, Sami svůj rod označujeme jako homo sapiens sapiensis – to však také představuje určitý závazek a zodpovědnost.

  37. Pane racionalisto, mluvíte mi ze srdce. Jsem katolík, ale první odskok od naboženství jsem udělal po shlédnutí reportáže o křesťanských kněžích, kteří pomáhali hledaným nacistům a zabijákům z koncentračních táborů k tomu, aby se jim podařil útěk před postihem z Evropy do Brazilie. Pokud Bůh mohl k tomu co se dělo v koncentrácích dát svolení a nečinně k tomu přihlížet, pak o něm mám velice špatné mínění a nemíním dál ty blafy o něm poslouchat. Píšete velice pěkně.

    • Bůh je absolutně dobrý a nikdy nemůže schvalovat zlo. Ale dal nám svobodu, nenutí nás, abychom ho poslouchali. Proto nelze svalovat špatné lidské jednání na Boha, to by bylo jednoduché říct, že za to může Bůh, že nic neudělal. To, že někteří kněží se zachovali, jak píšete, je opravdu špatné, ale to neznamená, že na základě toho jsou všichni kněží a celá církev špatná. Určitě bylo mnohem víc kněží, kteří zůstali věrní, a kteří naopak pomáhali např. židům a riskovali tím i svoje životy. Přeji vám, abyste cestu do církve znovu našel, i když je to mnohdy obtížné, protože je oslabena špatným jednáním svých členů. Důležitější je však podle mě Boží láska..

  38. Člověk nesmí mít strach říct/napsat to, co si myslí. A když říká nepříjemnou pravdu veřejně, tak to zabolí ty 2/3 národa, kteří jsou označovány jako tupci. Přeju hodně úspěchů.

  39. „Vážený pane, sice nesouhlasím s vašimi názory, ale budu se prát o vaše právo je vyjádřit.“ Voltaire.
    Co dodat…

  40. No skvělé, v 32 letech po druhé ženatý – konzervativec a zastánce životních hodnot jako poleno. Jakže to je to s těmi slovy a činy, popř. zametáním před vlastním prahem?

  41. Vážený pane Adame Benjamíne Bartoši!

    S velikou nelibostí jsem zjistil, že dne 22. 10. 2012 jste ve svém článku „Vondrouš, janeček a vlny (r)evoluce, zveřejněném na Freeglobe, nepravdivým a lživým způsobem informoval veřejnost o mé osobě a o mé korunovaci na českého krále.. Cituji doslova:

    „Nemyslím si to. Jen si připomeňme, že na Hradě se občas dějí divné věci. Jako nedávno, když vyšlo najevo, že v nejvznešenějším místě svatovítské katedrály, v kapli sv. Václava, probíhal zednářský rituál Královského řádu rytířů svatého Václava, za přítomnosti dnes už nechvalně proslulého šéfa lionského klubu Jaroslava Bartáka. Otázka, jak se mohli v běžně nepřístupných prostorách kaple tito spiklenci objevit, byla zodpovězena ve chvíli, kdy byl na fotografii z obřadu identifikován i vojenský velitel Pražského hradu plukovník Karel Niederhafner“.

    Obřad, který se odehrál na den svatého Vavřince, 11. srpna roku 2012, nebyl žádným zednářským obřadem, ale mou právoplatnou korunovací na českého krále. Svobodným zednářem nejsem, nikdy jsem nebyl a opětovně musím citovat vzkaz bahoslaveného. Karla I.vyslancům zednářských lóží: „Svou korunu jsem přijal od Boha a od ďábla ji nechci“! Překvapuje mě také, že jste projevil tak hrubou nevědomost a za zednářský obřadní oděv označil bílý plášť s hvězdovým křížem a Českým Lvem, neboť je obecně známo, že zednářským obřadním oděvem je zástěra.

    Zároveň mi bylo sděleno, že používáte erb, odpovídající tomuto popisu:

    -Nalevo hledící hlava mouřenína v přirozených barvách a se stříbrným turbanem v červeném poli.
    -Napravo hledící ocelový kolčí helm, klenot: stříbrný vyskakující napravo obrácený jednorožec,
    přikryvadla červené a bílé barvy.
    -Heslo: Bůh-vlast-rodina
    -Bojový pokřik: Santiago Matamoros!

    Udělení či potvrzení erbu je výsadou panovníka a jeho registrace podléhá kanceláři Herolda Království českého. Erb, který používáte, nebyl ani udělen ani schválen, což omlouvám skutečností, že v době, kdy vznikl, nebylo panovníka, který by jej udělil. Z titulu své královské pravomoci mohu tento Váš erb potvrdit, nicméně, vzhledem k tomu, že jste autorem článku, šířícího nepravdy o Mé osobě, nebudu tak moci učint dříve, než veřejně uvedete ony nepravdy na pravou míru..

    Chvála Kristu a Bůh žehnej Mé zemi a národům !

    Franz Gilles von Jilek
    Erbprinz zu Wankowitz
    z Boží Milosti král český

  42. Pane Bartoši,
    na Biskupském gymnáziu Bohuslava Balbína v Hradci Králové jste nebyl jediným protestantem. Ne že by na tom nějak zvlášť záleželo, ale když už jste to v životopisu z nějakého důvodu uvedl, tak to pro Vás možná je důležité.
    Co se obsahu Vašich článků týče, vykazují podle mě různé známky paranoie, tak bych Vám jen chtěl vzkázat: Nebojte se!

  43. Chtěl bych vyzvat všechny co si myslí, že ten člověk by si měl vytáhnout rohlík z prdele, aby mu sem nic nepsali a nekazili si tím den. My si budeme myslet, že my máme pravdu a oni budou dělat to samé. I když podle mne žádná absolutní pravda neexistuje. Tak jen poprosím o ignoraci tohoto člověka. Díky.

  44. Pan Bartoš a jemu podobní se občas mýlí v jednotlivostech, avšak v celkovém pohledu na dnešní svět nikoliv. Znalost dějin a poučení z nich může lidstvo uchránit před kolapsy civilizací. Bohužel znalostí je mezi lidmi málo. Snadnější je nadávat, urážet a papouškovat neověřené, než si OVĚŘOVAT a vyhledávat informace a jejich zdroje. Pana Bartoše si vážím proto, že je jeden z mála novinářů, kteří alespoň občas toto činí a nesou svou kůži na trh.

  45. Pane, vy jste teda dobrej narcistní magor, kterej toho v životě už naštěstí opravdu moc nedokáže, ale s prominutím většího sráče jako jste vy, jsem ještě nepotkal. Radomír

  46. sevas adam – sledujem uz dlhsi cas tvoje komentare; nevadi!

    mas cas, mas papier a plniace pero – tak si pis. dnes mame zaciatok sviatku shavuot na pocest prijatia 10 boz_ich prikazani, takze ti prajem chag shavuot sameach.

    apropos – vies preco mame akurat 10 prikazani? nie? tak sa kukni -> http://tiny.cc/wto4ww

    okrem ineno znamena „ben adam“ v hebrejstine clovek – tak sa toho drz ;o)

    taksamajsa – oskar

  47. JEN NECHÁPU TU HLAVU TURKA VE VAŠEM ERBU?OBDIVOVAT BÝVALÉHO PREZIDENTA A CHODIT K NĚMU NA AUDIENCE,PROČ NE,JEN TO NEZAPADÁ DO VAŠÍ POLITICKÉ LINIE,JELIKOŽ PAN KLAUS MÁ ŽIDOVSKÉ PŘEDKY,TEDY JE PŘESNĚ TÍM ŽIDEM,PŘED KTERÝM NÁROD VARUJETE!

  48. Autor má mnoho neotřelých názorů a rozhodně stojí za to ho číst. Jedna věc mi však nejde na rozum. Charismatici, u nich má autor své kořeny své víry, jsou obvykle křesťanskými sionisty. Stát Izrael bývá často nadmíru zduchovňován a je považován takřka za Boží lid, i když většinově odmítl židovského mesiáše, Ježíše Krista. Nechápu, proč autor přesto chápe Bohu milý národ pro své otce za takřka kořen všeho zla v ČR, neřkuli ve světě?

  49. Bartoši, narazil jsem na tvůj článek o chemtrails. Zajímalo mě, co jsi zač. Jak jsem tušil, jsi blázen.

  50. Ač ateista volám – Bože! Proč dovolíš takové ubohé lůze se ohánět Tvým jménem? Adam B. Bartoš je zplozenec pekla, který bere Tvé jméno nadarmo! Něco na tom pravdy je – blahoslavení chudí duchem, neb jich jest království nebeské… A souhlasím s názorem jednoho čtenáře zde výše. Takoví lidé byli s radostí přijímáni do ss a páchali ta nejhorší zvěrstva ve jménu své pomatenosti a víry. Ač ateista, modlím se – Bůh nás ochraňuj od takovýchto lidí!

  51. ach jo, proc ja ziju mezi pitomcema….pane Bartosi, pro mne ste pan s velkym P a moc Vam dekuji za všechno. Amen.

  52. Tolik rozhořčených lidí. Vážení, toto je vlastenec, vy všichni co mu nadáváte jste prodali svou vlast do Bruselu za pár mincí.
    To vy probruselští jste banda kolaborantů. V době před rokem 1989 by každý z vás byl hrdý soudruh.
    Tedy Adame, jen tak dál a můj hlas máte jistý.

  53. Ty ses hovno, ze ti neni rovno – chtelo by se rict, ale bohuzel je tu na svete huste nasrano…hovno sem, hovno tam. A tyto hovna maji nejen volebni pravo, jak vidno….

Napsat komentář