Heil Havel

Původně jsem nechtěl o Václavu Havlovi už psát. Ale jízda metrem, kde na mne z reklamních ploch ve vagonu soupravy vyskočil jakýsi text s Havlovým podpisem a kýčovitým srdíčkem, kterému chybí snad už jen označení TradeMark, mne přesvědčila, abych se k tématu ještě jednou vrátil. Na hysterii se nedá reagovat jinak než nadsázkou.

Chtějí-li nás uondat propagandou, nuže, musí počítat s reakcí.

V nadsázce jsem proto sepsal pár slov, která mne při přemýšlení o kultu Václava Havla napadají. Možná budou spojena do sousloví, která se někomu nebudou líbit, ale mně se zase nelíbí sousloví, která v souvislosti s Havlem vytváří současná propaganda.

H

Houká. Hrome. Hoří?
Hrana.
Hlasatel hlesl: Havel. Hrůza
Hodina H.
Hvězda hasne.
Hoře. Humbuk.
Hurikán hysterie.
Hotovo.

HH

Hbité hodnocení historiků: Hle, hodný humanista. Heroický. Humanistické hodnoty. Hesla. Heslovitá historie.
Hurónské halekání hejna havlistů. Heil Havel, hřímají. Halík, Hnízdil, Hvížďala. Hemzy.
Honosný hold Havlovi.
Hysterie hypertrofuje.
Hodnostáři horní hemisféry. Hala hučí. Hořekující hosté. Hostina. Horko. Hlučné hovory. Hemžení honorace.
Hraje hymna. Housle. Hudba. Houfy hledají hýčkaného hrdinu.
Hřbitov.
Hrobka.

HHH

Hromadné hořekování hyzdí hloučky „hrubiánů“:
Havel hrdina?
Hyberbola!
Hliněný hero.
Humanista?
Haha!
Hanebný handl. Husák hybaj. Hrad Havlovi.
Hanebník. Hrdopýšek. Harlekýn
Heretik.
Havel hrobař.
Hrdost hyne. Hořkost!

HHHH

Hacienda Hrádeček. Hédonismus.
Herec.
Hospody. Hostince. Hetéry. Holky.
Holky? Havel hubičkuje hošíka. Homosexuál? Hermafrodit?
Hravé hrátky. Hýření. Hry. Honoráře. Hafo hojných hodokvasů. Holdování hektolitrům Hennessy
Hosté. Horentní hostiny. Halucinace.
Hyeny.
Hanebné historky, hájí Havla hudrující Holubová. Hanlivý hanopis, hartusí Halík.
Houbelec hanopis. Historie!

HHHHH

Hrad. Hvízdání. Hanba.
Hvězdná hodina.
Hleny. Hulení. Hubnutí. Hypertenze. Hospitalizace. Hvězdopravci.
Hektické hemžení. Haaretz. Hegemonie. Híram.
Heimat. Hrbení hřbetu. Hácha hadr. Hotový Henlein.
Hra.
Hnis. Hniloba.
Hanba

HHHHHH

Houby hrdina.
Houbec humanista.
Hle, homo.
Hříšník.

Příspěvek byl publikován v rubrice Média, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů u „Heil Havel

  1. Bil bych bláznivého buzeranta Bartoše bejkovcem. Bodal bych Bartoše břitvou. Blbec! *** Měls to ty Hňupe napsat jako třeba sci-fi o rok dřív a né až teď. Zavání to kopáním do pozůstatků. Nejsem ortodoxní Havlovec, ale toto jsi přehnal. Stal jsi se smutnou postavou začátku tohoto roku!. Jako že se Kokrhel jmenuju!

    • Kokerhelu, blbče, tady nejde o pozůstaky nějakého Veškrny, jde o falešný ničemný mýtus, který Veškrnovým výrobkem nebyl.

  2. Výborný text!
    Ale ten celý povyk kolem mrtvého Havla je jen virtuální realita, zdání zájmu. Ten se dá ovšem snadno změřit a jak napsal šéfredaktor Šafr, ve skutečnosti se v době Havlova úmrtí a pohřbu počet prodaných výtisků novin a deníků silně propadl.

  3. Nejsem Havlovec, pan Bartos tady vyjadril svuj nazor na ktery ma pravo. At uz se mu Havel libil nebo ne, o mrtvych jedine v dobrem. Havel udelal spoustu dobrych veci, nektere hur nektere lip, ale vyslovene spatnou vec neudelal.

    • Humanitární bombardování asi není špatná věc, viď chlapče.. Až ti jednou bude padat něco takového na hlavu, pak pochopíš..

  4. Dobrý den. Právo havlistů na tvorbu nedotknutelného kultu přímo úměrně odpovídá právu pana autora jej bořit. Výmluvná nekritičnost v rámci posmrtného klidu je absurdní stejně tak, jako mýtus o absolutní Havlově slušnosti. Chtěl bych vidět pravdoláskaři milí, jak v dobrém budete rozpravovati kupříkladu o mrtvých: Hitlerovi, Heydrichovi nebo Frankovi.

  5. No, povedal by som, že je to jedno z najkrajších honotení Havla! U nás sa vic spomína: Dosť bolo Havla…stručne, ale toto je poetícké. Gratulujem autorovi!

  6. Pane Bartoši, nic si z toho nedělejte. Lůza zůstane lůzou. Pravdoláskaři jsou intelektuální elita největšího asociálního odpadu společnosti. Už jen vulgární urážky Vaši osoby o tom svědčí.

    Michal

  7. zaujalo mě, proč se tolik zdůrazńovalo v masmédiích, že zádušní mše pro V.Havla byla přesně 30 dní po jeho smrti, prý že je to tradice katolické církve

    http://www.google.cz/search?q=zádušní+mše+30+dní

    zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem zmínku, že by zádušní mše byla 30 dní po smrti

    prostě mě ta 30-ka v headlinech bila do očí

    jestoli to není jen narážka na 30. zednářské zasvěcění, jaké prý zednáři rádi dávají do zpráv, jako znamení, že ví o co jde

    není tu někdo z katolické církve, jak je to stou 30 dní?

  8. Vadí Vám sprostá slova na adresu autora? Odpusťte těm, které nazýváte Pravdoláskaři, jsou to jen lidé a když si čtou to, co je autor schopen dát na papír nebo pixel, mnohdy nedokážou udžet svůj temperament na uzdě a prostě pošlou autora do prdele. Zatímco Pravdoláskař se zlobí, ale hledá omluvu pro autora, autor se jen zlobí a vyzařuje z něj nenávist. Představme si svět, ve kterém zvítězí „mustr“ autora. Já bych v něm žít nechtěl. Vy jo?

Napsat komentář