POČMÁRANÝ FRANZ: ILUMINÁTI? NE, MÁM VYTETOVANÉHO I JEŽÍŠE

Tetování Vladimíra Franze je bezesporu jedinou příčinou popularity tohoto prezidentského kandidáta. Má ale nějaký hlubší význam?

Řada prezidentských kandidátů se zdá být figurami nastrčenými globalistickými kruhy (Fischer – EBRD, Dlouhý – Goldman Sachs apod.) a Vladimír Franz je někdy prezentován jako ten, který se od těchto liší, protože má údajně autentickou podporu veřejnosti.

Proto je zajímavé všímat si některých detailů, kterými se Franz prezentuje. Redakci v této souvislosti upozornili čtenáři na zvláštní Franzovo tetování.

Poukazují na to, že Franz má pod košilí mezi vytetovanými vyobrazeními i tzv. „vševidoucí oko“, symbol používaný (krom jiného) také svobodnými zednáři či ilumináty.

Nejde přitom o nahodilé obrazy, jejichž významu by Franz nerozuměl – sám už dříve několikrát prohlásil, že jeho tetování je hluboce promyšlené a má jasný význam.

„Umění tetování provází lidstvo od pradávna. Krome původní magické a rituální funkce plní i funkci estetickou. Jde o výraz trvalého a neměnného rozhodnutí stát si za svým, a to v dobrém i zlém. Chci však dodat, že moje tetování je výsledkem dlouhodobe promýšlené koncepce, nikoli náhlého hnutí mysli,“ řekl v jednom ze svých rozhovorů.

Redakce se proto prezidentského kandidáta otázala, jaký význam má symbol oka na jeho těle.

Na odpověď jsme museli čekat několik týdnů. Až po třetí urgenci odpověděl zakladatel iniciatity VFP (Vladimír Franz prezidentem) Jakub Hussar, že Franz je zavalen novinářskými dotazy a že otázky na tetování jeho tým obvykle zcela přechází.

„Za tou symbolikou božího oka nic nehledejte, jde o obecně uznávaný religiózní symbol. Vladimír je věřící člověk, kromě oka má na těle i Ježíše Krista,“ odpověděl Hussar.

Třebaže byl symbol vševidoucího oka historicky používán i v církevní architektuře a umění (viz rámeček pod článkem), jeho současné používání často odkazuje právě na zednářství či řád iluminátů. Známým se tento symbol stal například umístěním na dolarové bankovce.

V poslední době se podobně diskutuje o symbolech, se kterými pracuje Daniel Landa alias Žito 44. Jde o starogermánské runy s okultním a magickým významem, navíc používané nacisty.

Není bez zajímavosti, že Franz i Landa k sobě mají blízko – oba vyšli ze skinheadského prostředí 90. let minulého století, podobně jako třeba publicista Jiří X. Doležal.

Landa nedávno vyvolal na politické a kulturní scéně pozdvižení, když oznámil své spojenství s aktivistou Karlem Janečkem a jeho Nadačním fondem proti korupci.

Janeček je některými alternativními médii považován za satanistu od chvíle, kdy na veřejnost unikla jeho fotografie, na které je znázorněn v masce ďábla. Od té doby Janeček na svých veřejných vystoupeních opakovaně svůj vztah k satanismu a iluminátům popírá.

Karel Janeček v dosud nevysvětlené situaci s maskou ďábla

Podobné symboly se skrytým významem najdeme i u dalších prezidentských kandidátů. Například Vladimír Dlouhý založil think-tank zvaný „Prague Twenty“, jehož logo přímo odkazuje k zednářskému znamení kružítka a úhelníku. Používá také zkratku P20, která připomíná slavnou italskou zednářskou lóži P2.

Logo think-tanku Vladimíra Dlouhého, vedle zednářské znamení kružítka a úhelníku

Ačkoli tvrzení o iluminátech a dalších tajných řádech jsou někdy zlehčována jako pouhé konspirační teorie, tématu se vážně věnuje ve své poslední knize Smrt v sametu i prezidentův vicekancléř Petr Hájek, když popisuje snahy iluminátů a zednářů kontrolovat společnost a ustanovit jednotnou světovou vládu.

 

***

 

Vševidoucí oko

Horizontálně položený ovál s okem symbolizuje u starých Egypťanů vševidoucí oko, nejznámnější jako oko boha Hóra (Hórovo oko). Ve výtvarném umění je oko jedním z prvotních symbolů Boha Otce před tím, než začal být zobrazován v lidské podobě. V poreformační době se rozšířil trojúhelník se zářícím otevřeným okem jako symbol Trojice v její všudypřítomnosti a vševědoucnosti. Toto tzv. oko Boží se jako oblíbený motiv 18. století objevuje jako koruna oltářů a kazatelen, na chrámových oknech a svornících klenby (např. na Morovém sloupu Nejsvětější Trojice na Malostranském náměstí v Praze z roku 1713).

Symbol oka s pyramidou na dolarových bankovkách

Symbol vševidoucího Božího oka je využíván hojně v zednářství, například ve výzdobě haly lóže. Oko je většinou umístěno v trojúhelníku, ale nemusí tomu být vždy. Se symbolem pracují i ilumináti, kteří oko umístili do trojúhelníku a nad seříznutou pyramidu (viz dolarová bankovka), což je symbol vybraný zakladatelem iluminátského řádu, univerzitním profesorem z Ingolstadtu Adamem Weishauptem (1748-1830).

www.prvnizpravy.cz

14 komentářů u „POČMÁRANÝ FRANZ: ILUMINÁTI? NE, MÁM VYTETOVANÉHO I JEŽÍŠE

  1. Pokud jde o Janečka, tak ten poskytl velmi jasné vysvětlení – šel tehdy za čerta na maškarní večírek. To IMHO musí stačit každému kdo nevidí HAARP, chemtrails, Elvise Presleyho a židozednářskou konspiraci při každém otevření ledničky.

  2. Pan Janeček tehdy poskytl vysvětlení, že šel za čerta na maškarní – což je vysvětlení dostačující snad každému kdo nevidí HAARP, mimozemšťany, chemtrails, žijícího Elvise Presleyho a „židozednářskou konspiraci“ při každém otevření ledničky.

  3. Pokud jsou věcné, neurážlivě formulované, komentáře mazány je otázka proč je zde ještě vůbec předstírána možnost článek komentovat.:o)

      • Pan Janeček tehdy poskytl vysvětlení, že šel za čerta na maškarní – což je vysvětlení dostačující snad každému kdo nevidí HAARP, mimozemšťany, chemtrails, žijícího Elvise Presleyho a “židozednářskou konspiraci” při každém otevření ledničky.

  4. to vime o tobe pse: Na tomto nic vulgárního není, také jste to pouze opsal. (Omlouvám se že odpovídám touto formou, ale systém komentářů zde je technicky velmi neuspokojivý, resp. neumožňuje reakci na dodatečnou reakci.)

  5. Ja to pouze zkopiroval, aby ctenari si to zapamatovali neb to pan napsal 3x tak ja po 4. Tento blog neni na diskuse ,je to privatni stranka a nelibi se mi ,neb rad pisi romany a tady nemam ctenare a misto

    • Napsal jsem to jednou – a neobjevilo se to zde. Napsal jsem to podruhé a opět nic. Objevilo se to až poté co jsem v dalším komentáři vznesl dotaz proč je u článku uváděna možnost komentáře, pokud zde stejně nejsou publikovány. (Je ovšem taky možné, že jsem původně některé detaily komentování zde nepochopil po té čistě technické stránce.) Proč se poté objevily oba mé předchozí pokusy o příspěvek do diskuse, nemohu vědět.

    • Vetsi debilitu tezko na internetu najit . Dekujeme za snahu podobne stupidity blekoce i adoptovany knize . Je to trapne to vecne zatloukani ,vzdyt v tomhle hnoji jiz neveri ani deti svym rodicum . To je tedy ta pravda??

      • Individua v pokročilém stadiu víry v konspirační teorie arciť budou začasté mít problém normálně porozumět světu okolo sebe, resp. přijmout jinou jeho interpretaci než takovou která odpovídá jejich apriorním, povýtce paranoidním, východiskům výkladu reality.

Napsat komentář