DOKUMENT: Jak lékaři plánovali komplot na prezidenta

Lékaři Jan Hnízdil, Martin Jan Stránský, Václav Mikota, Slavomil Hubálek a další loni v říjnu vážně rozvíjeli nápad, který po sérii konzultací s právníky a dalšími kolegy z oboru přeměnili v plán – prohlásit prezidenta za psychicky nemocného a tudíž nezpůsobilého vykonávat úřad. Po jeho sesazení by už podpisu Lisabonu nic nebránilo.

Ačkoli se Hnízdil se Stránským dnes dušují, že debata nakonec v nic neústila, samotná korespondence svědčí o tom, že nápad mysleli velice vážně.  Události však nabraly rychlý spád a prezident nakonec smlouvu podepsal. Lékaři proto svůj plán nestihli realizovat. “Mezi některými kolegy převládla obava, že bychom se na veřejnosti zesměšnili,” přiznal také zpětně Stránský.

Aby veřejnost nebyla o ten originální nápad ochuzena, rozhodl jsem se plán lékařů, který se mi náhodou dostal do ruky, zveřejnit. Nyní mi hrozí žalobou, odvolávaje se na soukromý charakter korespondence, k jejímuž zveřejnění prý nedali souhlas.

Směšný argument. A směšné volání po novinářské etice od lidí, kteří lékařskou etiku odhodili ve víru lisabonské vášně a ve spalující nenávisti k prezidentu republiky.

Dopis 1. – Hnízdil píše ČLK (obecně)
Dopis 2. – Hnízdil píše M. J. Stránskému
Dopis 3. – Hnízdil píše V. Mikotovi

3 komentáře u „DOKUMENT: Jak lékaři plánovali komplot na prezidenta

  1. Pingback: Konali lékaři na politickou objednávku? « Jak se zbavit prezidenta

  2. Pingback: Úděl český. Prezident beztrestně vydírán « Jak se zbavit prezidenta

  3. Pingback: Karel Zvára » Blog Archive » Základní postoje

Napsat komentář